Vērtēšana

30 labākos restorānus noteica ārvalstu žūrija, vērtējot 60 restorānus visā Latvijā.

Trīsdesmit labāko restorānu noskaidrošana notika vairākos posmos. Vispirms norisinājās restorānu nozares balsojums, kurā savu viedokli pauda vairāk nekā 200 Latvijas restorānu nozares profesionāļi. Pēc rezultātu apkopošanas tika atlasīti 60 restorāni visā Latvijā, kurus trīs kārtās vērtēja pieredzējusi ārvalstu žūrija.

  • Lietuvas un Igaunijas šefpavāri vērtēja tikai pirmās kārtas 60 restorānus,
  • otrajā kārtā ārvalstu eksperti vērtēja 50,
  • bet trešajā kārtā - 40 labākos restorānus.

Apmeklējot un novērtējot restorānus, žūrijas pārstāvji katram restorānam piešķīra punktus par ēdieniem, dzērieniem, apkalpošanu un atmosfēru: 

  • 80 punkti par ēdienu,
  • 40 punkti par apkalpošanu,
  • 40 punkti par dzērieniem 
  • 40 punkti par atmosfēru.

Maksimālais punktu skaits, ko restorāns varēja iegūt katrā vērtēšanas kārtā, ir 200 punkti. Kā gala rezultātu restorānam aprēķināja vidējo punktu skaitu no visām trim kārtām. 

Žūrijas pārstāvji darbu veica individuāli, un restorāni par viņu apmeklējumiem nebija informēti.

Žūrija

Restorānu vērtēšanai tikai piesaistīti profesionāli ārvalstu šefpavāri, ēdienu kritiķi un restorānu vadītāji.

Lasīt vairāk

Topi