Žūrija

Restorānu vērtēšanai tikai piesaistīti profesionāli ārvalstu šefpavāri, ēdienu kritiķi un restorānu vadītāji. Pirmajā kārtā restorānu vērtēja eksperti no Lietuvas un Igaunijas, savukārt otrajā kārtā no Norvēģijas, Somijas, Nīderlandes, Ungārijas, Polijas un Dānijas. Otrās un trešās kārtas eksperti iepriekš nebija apmeklējuši Latviju un tiem arī nebija nekāda priekšstata par Latvijas restorānu kultūru.

Gaspar Fernandes

Gaspar Fernandes

Viļņa, Lietuva

Restorāna “Gaspar’s” šefpavārs

Silver Saa

Silver Saa

Tallina, Igaunija

Restorāna “Ore” šefpavārs, īpašnieks

 

 

Artūras Naidenko

Artūras Naidenko

Kauņa, Lietuva

Restorāna “Uoksas” šefpavārs

Matthias Diether

Matthias Diether

Tallina, Igaunija

Restorāna “180°” šefpavārs, īpašnieks

Matas Paulinas

Matas Paulinas

Viļņa, Lietuva

Restorāna “Nineteen18” šefpavārs

Alexander Kolomar

Alexander Kolomar

Tallina, Igaunija

Restorāna “Art Priori” šefpavārs

Justinas Misius

Justinas Misius

Viļņa, Lietuva

Restorāna “Sweet root” šefpavārs

Marko Somer

Marko Somer

Tallina, Igaunija

Restorāna “Horisont” šefpavārs

Kaido Metsa

Kaido Metsa

Tallina, Igaunija

Restorāna “Juur” šefpavārs

Rokas Vasiliauskas

Rokas Vasiliauskas

Kauņa, Lietuva

Restorāna “Monte Pacis” šefpavārs

Arto Rastas

Arto Rastas

Helsinki, Somija

Šefpavārs, vairāku restorānu īpašnieks, Helsinku kulinārijas institūta īpašnieks un pasniedzējs

Vicky Hampton

Vicky Hampton

Amsterdama, Nīderlande

Publiciste (The New York Times, The Guardian, The Wallstreet Jurnal, Rough Guides, Michelin series), restorānu kritiķe, starptautiska restorānu blogere

Andras Jokuti

Andras Jokuti

Budapešta, Ungārija

Restorānu kritiķis, Budapest Gourmet Festival organizators, Bocuse d’Or Academy Hungary pārstāvis

Yves Le Lay

Yves Le Lay

Kopenhāgena, Dānija

Šefpavārs ar Michelin pieredzi, izveidojis savu restorānu NÆRVÆR

Matti Jämsen

Matti Jämsen

Helsinki, Somija

Šefpavārs, vairāku restorānu īpašnieks, Bocuse d’Or žūrijas pārstāvis

Nicolai Lundsgaard

Nicolai Lundsgaard

Oslo, Norvēģija

Norvēģijas karaļnama šefpavārs

Allan Poulsen

Allan Poulsen

Aarhus, Dānija

Restorāna “Noorrm” šefpavārs, īpašnieks, agrāk bijis šefpavārs “Bagatelle”, “Henne Kirkeby Kro” u.c.

Kalle Tanner

Kalle Tanner

Helsinki, Somija

Labākais pavārs Somijā 2018. gadā, restorāna “Nude” šefpavārs, Bocuse d’Or Finland dalībnieks

Robert Trzopek

Robert Trzopek

Varšava, Polija

Viens no atzītākajiem šefpavāriem Polijā, restorāna “Bez gwiazdek” īpašnieks. Strādājis tādos pasaules klases restorānos kā “El Bulli”, “Noma”, “Le Manoir aux Quat' Saisons”

Noora Sipilä

Noora Sipilä

Helsinki, Somija

Viena no pazīstamākajām viesmīlības ekspertēm Somijā, labākā viesmīle 2018. gadā, vīnzine, “Basbas & Staff” īpašniece

Patrick Godborg

Patrick Godborg

Kopenhāgena, Dānija

Restorāna “Babette” šefpavārs. Konkursa “Labākais restorāns Dānijā 2017” laureāts

Rafal Hreczaniuk

Rafal Hreczaniuk

Varšava, Polija

Polijā pazīstams šefpavārs, šobrīd vada savu restorānu “Dyletanci”

Markos Gois

Markos Gois

Helsinki, Somija

Viens no talantīgākajiem jaunās paaudzes šefpavāriem Somijā. Pavārs ar Michelin pieredzi, restorāna “Gohan” īpašnieks un šefpavārs.

Vērtēšanas metodoloģija

Trīsdesmit labāko restorānu noskaidrošana notika vairākos posmos. Vispirms norisinājās restorānu nozares balsojums, kurā savu viedokli pauda vairāk nekā 200 Latvijas restorānu nozares profesionāļi. Pēc rezultātu apkopošanas tika atlasīti 60 restorāni visā Latvijā, kurus trīs kārtās vērtēja pieredzējusi ārvalstu žūrija.

Lasīt vairāk

Topi